Tim Merlier kan morgen van start op Belgisch kampioenschap

Tim Merlier kan morgen van start op Belgisch kampioenschap
12-01-2019

Een uurtje geleden heeft Tim Merlier de knoop doorgehakt. Ondanks de naweeën van zijn val en bijhorende dijbeenblessure van in Diegem, gaat hij morgen van start op het BK in Kruibeke. "De pijn is niet helemaal weg, maar een BK laten schieten is nog pijnlijker."

Tim was lang twijfelachtig. Ook na de verkenning van woensdag in Kruibeke kon hij nog geen definitieve beslissing nemen. "Ik werd snel met mijn neus op de feiten gedrukt. Het verschil tussen een rustige training in het bos en een doorgedreven training op het BK-parcours was groot. Vooral bij de looppassages had ik verdomd veel pijn."

Die pijn is vandaag niet weg, maar Merlier voelt beterschap. "Gisteren ging ik een laatste keer testen in het Kluisbos. Vooral het lopen op vlakke stukken is nog lastig, maar ik wil toch van start gaan. Een BK laten schieten doet nog meer pijn."

Tim kwam ten val bij de balkenpassage in Diegem, wat hem een zware kneuzing van de linker quadriceps opleverde. Het Belgisch kampioenschap in Kruibeke wordt meteen zijn eerste wedstrijd in zijn nieuwe outfit van Creafin-TÜV SÜD.

Foto: © Creafin-TÜV SÜD/Tfotopartners
Creafin

Tuvsud

Gent Motors

Vastgoedservice

Zannata

Up

Deba

Jako

Kärcher

Roval

SH+

Sram

Sr Manolo

Tacx

Cema