Lander Loockx een van de favorieten op U23-titel

Lander Loockx een van de favorieten op U23-titel
10-01-2019

Ons absoluut speerpunt op het beloften-BK in Kruibeke zondag wordt ongetwijfeld Lander Loockx. De Leuvens laatstejaarsbelofte won zondag de DVV-manche in Brussel en is leider in de tussenstand van de Trofee. "Maar ik heb niet de enige favoriet", houdt hij de druk wat weg. "Ik schat ook Timo Kielich, Toon Vandebosch en Niels Vandeputte hoog in."

Winst in de laatste generale repetitie. Het zorgt ervoor dat Lander Loockx naar voor wordt geschoven als een van de favorieten voor de titelstrijd bij de beloften. "Ik moet niet ontkennen dat ik al een poos goed bezig ben", blikt Lander vooruit. "Bovendien kom ik hier in Kruibeke op een parcours terecht dat perfect bij mijn mogelijkheden past. Ik ben sowieso voorstander van een zwaardere omloop. Eindelijk modder na drie opeenvolgende kampioenschappen op snelle omlopen."

Toch wil Lander het BK aanvatten zoals elke andere cross. "Druk? Net niet, denk ik. Door die zege in Brussel is er zelfs wat druk weggevallen. Er zijn trouwens nog meer favorieten dan mezelf. Er is Tim Kielich, die altijd goed is in pieken Er is Toon Vandebosch. Er is Niels Vandeputte... En dan vergeet ik er ongetwijfeld nog een aantal. De vorm van de dag zal beslissend worden."

Studie voeding- en dieetkunde
Lander is laatstejaarsbelofte en combineert dat met een universiteitsstudie voedings- en dieetkunde. "Dat laatste doe ik weliswaar gespreid over enkele jaren, zodat de combinatie haalbaar blijft. Al vallen de examens allesbehalve ideaal. Net in de maand van de kampioenschappen. Maar laat dat vooral geen excuus zijn. Ik ga vol voor de titel."

"Of een titel mij kan helpen richting een profcontract? Het zou in elk geval geen nadeel zijn, hé. Mijn eerste doel wat dat betreft is me een plaatsje in de top vijftig bemachtigen, zodat ik volgend jaar kan deelnemen aan de wereldbekerwedstrijden. Ik ben goed op weg, sta momenteel 52ste..."

Foto: ©Photopress.bepartners
Creafin

Tuvsud

Gent Motors

Vastgoedservice

Zannata

Up

Deba

Jako

Kärcher

Roval

SH+

Sram

Sr Manolo

Tacx

Cema