Dubbelslag voor Lander in DVV Trofee

Dubbelslag voor Lander in DVV Trofee
06-01-2019

Belofte Lander Loockx heeft de eerste Brussels Universities Cyclocross gewonnen, goed voor zijn eerste zege bij de U23. De renner van Creafin-TüvSüd trekt bovendien als leider naar de slotmanche van de DVV Trofee .

De eerste ronde tussen de aula’s van de VUB en ULB werd nog in een pelotonnetje van acht koplopers afgewerkt, maar in de tweede ronde maakte Lander Loockx een einde aan de lintvorming voorin.

Lander ging op zoek naar de bonificatieseconden en sloeg in zijn zoektocht al snel een kloofje. Een kloof die hij in de volgende rondes alleen maar verder uitbouwde. Aan de finish had hij meer dan een halve minuut op Toon Vandebosch en Maik van der Heijden. Dankzij zijn zege wordt Lander ook de nieuwe leider in de DVV Trofee. Zijn voorsprong op Niels Derveaux, die in Brussel vierde werd, bedraagt nu zes seconden.

“Op dit parcours kon ik vandaag mijn power kwijt”, genoot Lander na van zijn eerste Belgische zege van het seizoen. “Toen ik in de tweede ronde een kloofje had na de sprint voor de bonificatieseconden heb ik doorgezet. Op de technische stroken kon ik het verschil maken en verder uitlopen."

"Met een voorsprong van zes seconden belooft de wedstrijd in Lille heel spannend te worden. Die omloop ligt me in principe niet zo goed, maar op zo'n snel parcours moet ik normaal wel kunnen standhouden. Ik verwacht dat de bonificatiesconden doorslaggevend zullen zijn", besloot Lander, die als extra prijs een jaar extra mag studeren.

JARNO MIKT OP VIERDE PLAATS IN EINDSTAND

Jarno Liessens werd in Brussel veertiende. “De start was goed, maar daarna verloor ik in het gedrum een aantal plaatsen. Op deze technische omloop was het daarna moeilijk om op te schuiven. Bovendien ben ik nog niet volledig hersteld van ziekte. Toch kon ik een goede zaak doen in het klassement.” Na zeven van de acht manches in de DVV Trofee staat Jarno nu zesde op 26 seconden van de vierde plaats.

KAREN VIERDE IN LA MEZIERE

Bij de elite was er een tiende plaats voor Michael Boros. Wietse Bosmans kende een goede start, maar moest na dubbele pech - schoensluiting en wiel op verhoging - de wedstrijd verlaten.

In het Franse La Mezière is Karen Verhestraeten vierde geworden. “Ik kon een hele wedstrijd meestrijden voor het podium, uiteindelijk strand ik op slechts zeven seconden van de derde plek. Jammer, maar ik ben wel heel tevreden met mijn wedstrijd.” De overwinning in La Mezière was voor Christine Majerus.partners
Creafin

Tuvsud

Gent Motors

Vastgoedservice

Zannata

Up

Deba

Jako

Kärcher

Roval

SH+

Sram

Sr Manolo

Tacx

Cema