Geen toptien in Koksijde

Geen toptien in Koksijde
25-11-2018

De wereldbekerwedstrijd in Koksijde heeft geen toptienplaats opgeleverd voor de renners van Creafin-TüvSüd, toch hielden Michael Boros en Sieben Wouters een goed gevoel over aan de zandcross. Bij de beloften zag Jarno Liessens een goed resultaat door de vingers glippen door een valpartij.

Aan de Belgische kust werd Michael Boros 15e, een resultaat waar onze Tsjech op deze omloop mee kon leven. "In zo'n zandcross is dat voor mij geen slecht resultaat", sprak Michael. "Bovendien was het gevoel goed. Na een goede start probeerde ik voorin te blijven, maar na problemen met de pedalen moest ik toch de rol lossen."

Neoprof Sieben Wouters rukte na een goede start op van de 30e naar de 20e plaats. Een inhaalrace die Sieben deugd heeft gedaan. "Het was leuk om vast te stellen dat er opnieuw power op zit", toonde onze Nederlander zich tevreden. "Alleen heb ik in het eerste deel van de wedstrijd misschien iets te gek gedaan, waardoor ik op het einde nog wat terrein moest prijsgeven." Sieben zou uiteindelijk 27e worden. Braam Merlier moest door pech opgeven.

PECH VOOR JARNO, RUGPROBLEMEN VOOR LANDER

Belofte Jarno Liessens werd in Koksijde na een ongelukkige start 14e. “Ik moest helemaal achteraan starten en werd meteen opgehouden door een val, waardoor ik al snel 100 meter moest goedmaken. Met een goed gevoel ben ik aan de achtervolging gestart en kon ik nog opschuiven. Zonder die val zat er meer in."

Lander Loockx gaf op met rugproblemen. “Vandaag had ik te veel last van de rug", sprak Jarno. "Door de vele looppassages was deze wedstrijd voor mij een helletocht en moest ik opgeven.” Eva Lechner kwam bij de vrouwen als 27e over de streep.

Foto: ©Photopress.bepartners
Creafin

Tuvsud

Gent Motors

Vastgoedservice

Zannata

Up

Deba

Jako

Kärcher

Roval

SH+

Sram

Sr Manolo

Tacx

Cema