Johan Jacobs zet zijn carrière verder op de weg

Johan Jacobs zet zijn carrière verder op de weg
14-11-2018

Laatstejaarsbelofte Johan Jacobs maakt de switch van het veld naar de weg. De 21-jarige Zwitser blijft nog tot eind december in Creafin-Tüv Süd outfit rijden, maar gaat ondertussen op zoek naar een wegteam.

"De tegenvallende resultaten in het veldrijden hebben me doen beslissen om de switch te maken", vertelt Johan. "Op de weg ben ik volgende zomer ook nog belofte en die kans wil ik met beide handen grijpen."

Jacobs liet de voorbije zomer meermaals een goede indruk na tijdens zijn voorbereiding op de weg, maar die positieve flow kon hij niet verder zetten in het veld. "Het zat me ook niet mee. In een Zwitserse cross in Illnau kwam ik ten val. Het duurde een aantal wedstrijd voor ik opnieuw wat in het ritme kwam. Onlangs werd ik opnieuw afgeremd door een tandoperatie. Door de verdoving kon ik een aantal trainingen niet afwerken. In combinatie met de mindere uitslagen verdween het plezier."

Na een korte rustperiode hervat Johan volgende week de training. "Waarin ik stilaan wil opbouwen richting het wegseizoen. Wellicht rijd ik in de kerstperiode nog een paar cyclocrossen voor Creafin-Tüv Süd, maar dat is dan reeds als wegrenner. Het EK in Rosmalen was mijn laatste cross als veldrijder. Ik hoop nu snel een wegteam te vinden om zo in alle rust naar 2019 toe te kunnen werken."

Creafin-Tüv Süd wenst Johan Jacobs in elk geval veel succes in de voortzetting van zijn carrière.

Foto: ©Photopress.bepartners
Creafin

Tuvsud

Gent Motors

Vastgoedservice

Zannata

Up

Deba

Jako

Kärcher

Roval

SH+

Sram

Sr Manolo

Tacx

Cema