Lander wordt tweede in DVV Trofee, Michael blij met modder

Lander wordt tweede in DVV Trofee, Michael blij met modder
11-11-2018

Door een valpartij kon Lander Loockx zaterdag in de Jaarmarktcross in Niel niet ten volle zijn kansen verdedigen. In het algemeen klassement van de DVV Trofee schuift de belofte van Creafin-TüvSüd wel op naar de tweede plaats.

Lander schoof in de eerste rondes in Niel goed mee in een kopgroep van zes renners, maar viel in de derde ronde voorin letterlijk weg. "Ik probeerde op te schuiven, maar kreeg plots een duw waardoor ik tegen de vlakte ga. Heel jammer, want ik voelde me goed", aldus Lander Na een inhaalrace op een snelle omloop kon hij uiteindelijk nog negende worden.

Jarno Liessens en Seppe Rombouts werden respectievelijk 17e en 30e. "Niet de uitslag waar ik op gehoopt had", gaf Jarno toe. "Maar qua gevoel was dit wel een van mijn beste crossen van het seizoen. Na een slechte start - omdat iemand in mijn wiel reed - kon ik nog terugkomen tot het groepje met Lander. Door gesukkel met de pedalen zat er echter geen goed resultaat in."

In de tussenstand van de DVV Trofee schuift Lander op van de vierde naar de tweede plaats. De Brit Ben Turner is de nieuwe leider.


BOROS: EINDELIJK MODDER

Bij de dames nam Eva Lechner de kopstart. De Italiaanse dook als eerste het veld in, maar ging op de vettig geworden omloop - het was net voor de start van de dames hevig beginnen regenen - al in de eerste ronde tegen de vlakte. Eva verloor een pak plaatsen en kwam finaal als 10e over de streep.

Michael Boros (12) was bij de elite lang in strijd voor de topvijf, maar strandde net buiten de toptien. "Eindelijk een beetje modder", haalde de Tsjechische kampioen opgelucht adem. "Tot de laatste ronde kon ik nog mee strijden voor de vijfde plaats, maar net dan verloor ik veel plaatsen omdat ik niet in mijn pedalen kon klikken. Ondanks de twaalfde plaats toch een goed gevoel." Sieben Wouters was na een zware trainingsweek onvoldoende hersteld en gaf op.

Foto: © Photopress.bepartners
Creafin

Tuvsud

Gent Motors

Vastgoedservice

Zannata

Up

Deba

Jako

Kärcher

Roval

SH+

Sram

Sr Manolo

Tacx

Cema