Eva Lechner 'happy' met 6e plaats en modder

Eva Lechner 'happy' met 6e plaats en modder
11-11-2018

Eva Lechner heeft zondag getoond dat ze een echte modderduivel is. In de Superprestige in Asper-Gavere ploeterde de Italiaanse kampioene zichzelf naar de zesde plaats.

Zaterdag nam Lechner in de Jaarmarktcross in Niel nog de kopstart, in Asper-Gavere kwam ze minder goed uit de startblokken. "Bij de start klikte ik niet goed in de pedalen, waardoor ik wat terrein verloor. Daarna had ik wat tijd nodig om in mijn ritme te geraken."

Finaal strandde Eva zesde, op slechts dertien seconden nummer drie Sanne Cant. "Ik kwam nog heel dicht bij het podium en ben blij met dat gevoel", glunderde de Italiaanse. "Eindelijk liggen de omlopen er modderig en glad bij. Daar hou ik van. Laat de modder de komende weken dus maar komen. In het begin van het seizoen liep het allemaal wat minder, maar nu voel ik dat het vertrouwen en de goede vorm terugkomt. De echte cyclocross kan beginnen."

Geerte Hoeke werd in Asper-Gavere 15e. "Mijn start was slecht. Ik kwam vast te zitten in het gewring en viel terug naar de 25e plaats. Het gevoel was niet super, maar toch kon ik nog tien plaatsen opschuiven. Voor een beter resultaat miste ik nog wat kracht."

Onze Tsjechische kampioen Michael Boros sloot de wedstrijd af op een 12e plaats, belofte Seppe Rombouts werd 36e.

Foto: © Photopress.bepartners
Creafin

Tuvsud

Gent Motors

Vastgoedservice

Zannata

Up

Deba

Jako

Kärcher

Roval

SH+

Sram

Sr Manolo

Tacx

Cema