Braam steviger in top 50 dankzij podium in Tsjechië

Braam steviger in top 50 dankzij podium in Tsjechië
11-11-2018

Braam Merlier is zaterdag in het Tsjechische Kolin tweede geworden in de vijfde manche van de Toi Toi Cup. Onze renner sprokkelt daarmee opnieuw belangrijke punten om zijn positie in de top 50 van de UCI te verstevigen.

Na drie zeges eerder op het seizoen is het voor Braam al het vierde podium van het seizoen. "Het was een tactische wedstrijd, waarin voortdurend moest gesprint worden om als eerste het bos in te draaien", reageerde Braam vanuit Tsjechië.

"Op de rest van de omloop werd er niet meer vol doorgereden omdat het moeilijk was om het verschil te maken. In de voorlaatste ronde deed Diether Sweeck de wedstrijd openbreken en kon ik zelf naar een tweede plaats fietsen."

Na zijn goede seizoensstart was Braam al zeker van deelname aan de wereldbekerwedstrijd van komend weekend in Tabor. Dankzij de extra UCI-punten voor zijn tweede plaats inKolin heeft hij nu een extra marge opgebouwd om met het oog op de volgende wereldbekerwedstrijden zijn plaats in de top vijftig van de UCI vast te houden.partners
Creafin

Tuvsud

Gent Motors

Vastgoedservice

Zannata

Up

Deba

Jako

Kärcher

Roval

SH+

Sram

Sr Manolo

Tacx

Cema