Pech houdt Lander van mooi resultaat op EK

Pech houdt Lander van mooi resultaat op EK
04-11-2018

Op het EK in Rosmalen is Sieben Wouters bij zijn EK-debuut bij de profs 16e geworden. Lander Loockx kreeg af te rekenen met pech en zag zo een goede uitslag door de neus geboord.

Lander Loockx nam in Rosmalen nochtans een uitstekende start. De nummer vier van de Koppenberg draaide voorin goed mee in het spoor van Thomas Pidcock en Eli Iserbyt, maar door pech viel de belofte van Creafin-TüvSüd helemaal terug naar de 42e plaats. In de slotfase kon hij nog enkele plaatsen goedmaken. Hij werd 38e.

"In de eerste ronde maakte ik zelf een paar kleine foutjes", geeft Lander toe. "Maar daarna haakte ik bij de balken ineen met een andere renner en ging mijn ketting eraf. Einde cross voor mij. Ik was verplicht om te lopen tot aan de materiaalpost. Heel jammer dat dit op een EK moet gebeuren."

Het Europees kampioenschap in Rosmalen was voor Sieben Wouters zijn EK-debuut bij de profs. De Nederlander werd voor eigen volk 16e en eindigde daarmee in het spoor van Michael Boros.

Bij de vrouwen werd Geerte Hoeke 19e. "Ik had gewoon een hele slechte dag", geeft Geerte toe. "Eerst een mindere start, daarna maakte ik te veel fouten en bovendien miste ik de power in de benen. Dan is het gewoon niet goed genoeg."

Foto: © Photopress.bepartners
Creafin

Tuvsud

Gent Motors

Vastgoedservice

Zannata

Up

Deba

Jako

Kärcher

Roval

SH+

Sram

Sr Manolo

Tacx

Cema