Lander vierde op Koppenberg, Braam ziet het zwart voor de ogen

Lander vierde op Koppenberg, Braam ziet het zwart voor de ogen
02-11-2018

De Koppenbergcross voor beloften heeft Creafin-Tüv Süd drie toptienplaatsen opgeleverd. Lander Loockx strandde op een zucht van het podium.

In een internationaal gekleurde beloftenwedstrijd, gewonnen door de Nederlander Thymen Arensman, kwam Lander Loockx op een vierde plek als eerste Belg over de streep. "Ik had graag op het podium gestaan, maar een vierde plaats is ook niet slecht. Ook niet omdat ik van dit klassement toch wel een doel wil maken", sprak Lander.

Zondag viert Lander in Rosmalen zijn debuut op een EK. "In de week voor een belangrijke wedstrijd moet ik altijd eens diep kunnen gaan. In dat opzicht was deze wedstrijd wel een goede voorbereiding."

Met Jarno Liessens (7e) en Seppe Rombouts (10e) had onze ploeg nog twee beloften in de toptien. "Bij de start zat ik vast achter iemand die stilviel", aldus Jarno. "Langs links en rechts zag ik renners passeren zonder dat ik zelf kon opschuiven. Daarna heb ik gelukkig nog wat kunnen rechtzetten, op het einde kwam ik zelfs dicht in de buurt van Lander." Johan Jacobs kwam op de Koppenberg boven als 16e.

BRAAM IN TOPVIJFTIG

Bij de profs was Braam Merlier onze beste pion. In zijn debuut op het nieuwe parcours van de Koppenberg werd hij 16e. "In de jeugd heb ik hier al een aantal goede wedstrijden betwist, vandaag heb ik me het zwart voor de ogen gereden. Maar als je in de buurt van jongens als Meeussen en Meisen kan blijven, dan is dat positief voor de toekomst."

De voorbije weken reed Braam vooral wedstrijden in het buitenland. Zo won hij onder andere in Engeland, Slovakije en Oostenrijk een veldrit. "Die wedstrijden waren belangrijk om UCI-punten te sprokkelen om in de topvijftig te geraken." Staat Braam na dit weekend nog in de topvijftig, dan maakt hij op 17 oktober in het Tsjechische Tabor zijn debuut in een wereldbeker.

Michael Boros en Sieben Wouters werden op de Koppenberg respectievelijk 18e en 19e.

Foto: ©️ Photopress.be

partners
Creafin

Tuvsud

Gent Motors

Vastgoedservice

Zannata

Up

Deba

Jako

Kärcher

Roval

SH+

Sram

Sr Manolo

Tacx

Cema