Hoeke verbetert zichzelf op Koppenberg

Hoeke verbetert zichzelf op Koppenberg
02-11-2018

Geerte Hoeke is donderdag knap vijfde geworden op de Koppenberg. De Nederlandse deed zo een plaatsje beter dan vorig seizoen.

Dat de Koppenberg Geerte Hoeke ligt, is duidelijk. Twee jaar geleden werd ze bij haar eerste deelname al tiende. Vorig jaar knokte ze zich op de beroemde Bult van Melden naar de zesde plaats, donderdag kwam ze voor Creafin-TüvSüd met een vijfde plaats naar huis.

"Veel klimmen op een zwaar parcours: dit doe ik heel graag", onderstreepte Hoeke na de wedstrijd. "Dit is misschien wel de zwaarste wedstrijd van het seizoen, ik was helemaal leeg toen ik de aankomst bereikte. Ik doe een plaatsje beter dan vorig jaar, maar dat gebeurde ook nog eens in een sterker deelnemersveld. De conditie is dus goed."

En zo trekt Hoeke zondag met een goed gevoel naar het EK in Rosmalen. "Zo’n kampioenschap in eigen land is altijd leuk. Veel familie en vrienden zullen naar Rosmalen afzakken."

Ondanks haar goede vorm ziet Hoeke nog een aantal zaken die beter kunnen. "Zo moet mijn start nog beter", beseft Hoeke. "Vaak moet ik op de derde rij vertrekken en dan zit ik vaak vast in het gewoel. Het zou een hele verbetering zijn als ik met de eerste mee zou kunnen vertrekken."

De Italiaanse Eva Lechner werd in de eerste rondes van de Koppenbergcross nog opghouden, maar kon in het tweede deel van de wedstrijd nog opschuiven naar de achtste plaats.

Foto: ©️ Wouter Toelenpartners
Creafin

Tuvsud

Gent Motors

Vastgoedservice

Zannata

Up

Deba

Jako

Kärcher

Roval

SH+

Sram

Sr Manolo

Tacx

Cema