Podium voor Lander in München, Braam doet goede zaak voor WB

Podium voor Lander in München, Braam doet goede zaak voor WB
28-10-2018

Naast de Superprestige in Ruddervoorde kwamen onze renners in drie andere landen in actie. Lander Loockx reed in Duitsland naar het podium, Jarno Liessens zag in Luxemburg een podiumplaats dan weer wegglippen door pech. Tot slot deed Braam Merlier in het Baskenland een goede zaak met het oog op de wereldbeker.

In München moest Lander van bij de start Duits kampioen Marcel Meisen en Jim Aernouts laten gaan. Onze belofte reed daarachter onbedreigd naar de derde plaats. Seppe Rombouts werd 10e.

Jarno Liessens leek in het Luxemburgse Contern ook lange tijd op weg naar een podiumplek, maar zakte door pech weg naar de zesde plaats. "Na de eerste ronde kon ik opschuiven van de tiende naar de derde plaats. Ik had zelfs het gevoel dat ik even snel reed als de eerste twee, maar door kettingproblemen verloor ik opnieuw veel terrein. Ik kon nog opschuiven naar de vijfde plaats, maar Niels Vandeputte haalde het nipt voor de topvijf. Heel zuur, want die derde plaats had ik al zo goed als binnen."

BRAAM MAG HOPEN OP WERELDBEKER

In de Baskische Eloriokko Ziklokrosa heeft Braam Merlier een goede zaak gedaan met het oog op een ticket voor de volgende wereldbekerwedstrijd. Na de zesde plaats in Llodio op zaterdag werd hij zondag achtste. Voor dit weekend stond Braam nog 53ste op de UCI-ranking, maar deze resultaten zullen allicht volstaan om de deur naar de top vijftig open te beuken. Dat zou een ticket voor de volgende wereldbekerwedstrijd op 17 november in Tabor opleveren. Dinsdag wordt de nieuwe UCI-ranking bekendgemaakt.

Foto: ©️ Photopress.bepartners
Creafin

Tuvsud

Gent Motors

Vastgoedservice

Zannata

Up

Deba

Jako

Kärcher

Roval

SH+

Sram

Sr Manolo

Tacx

Cema