Michael 6de in Neerpelt, ook toptien voor Braam en Lander

Michael 6de in Neerpelt, ook toptien voor Braam en Lander
28-10-2018

Michael Boros is zaterdag in Neerpelt zesde geworden in de eerste manche van de Soudal Classics. In het Spaanse Llodio en het Tsjechische Slany dikten Braam Merlier en Laander Loockx het aantal toptienplaatsen nog wat verder aan.

"Ik kende eindelijk een goede start", blikt Michael terug op zijn wedstrijd. "Daarna kon ik rustig opschuiven naar voren en belandde ik in een groepje voor de tweede plaats. Ik heb nog geprobeerd Meisen en Van der Poel te volgen, maar Meeussen probeerde af te stoppen. Uiteindelijk lag het tempo van die twee ook te hoog voor mij. In de laatste ronde zat ik er helemaal door, maar met een zesde plaats kan ik wel tevreden zijn."

In het Spaanse Llodio zakte Braam na een goede start terug naar de achtste plaats. Na een beter tweede deel van de wedstrijd kon hij nog opklimmen naar de zesde stek.

Ook voor Lander was er zesde plaats in het Tsjechische Slany. Ondanks de nodige dosis tegenslag. "Door een zware val in de tweede ronde viel ik letterlijk weg uit de kopgroep. Na een lange achtervolging kwam ik nog terug tot op vijf seconden van het groepje voor de derde plaats, maar door een nieuwe tuimel kon ik de aansluiting niet meer maken. Ondanks de pech kan ik toch een goed gevoel aan deze wedstrijd over houden."

Foto: ©Photopress.bepartners
Creafin

Tuvsud

Gent Motors

Vastgoedservice

Zannata

Up

Deba

Jako

Kärcher

Roval

SH+

Sram

Sr Manolo

Tacx

Cema