Lander 7de in Bern, Braam wint opnieuw

Lander 7de in Bern, Braam wint opnieuw
21-10-2018

Knappe zevende plaats voor Lander Loockx in de Zwitserse wereldbekermanche in Bern. En in Oostenrijk bevestigde Braam Merlier zijn opmars op de UCI-ranking met een nieuwe zege. Ook Seppe Rombouts eindigde er op het podium.

Belofte Lander Loockx kende in Bern een prima start en handhaafde zich een tijdje in de spits van de koers. Podiumrijp, dachten we. "Maar rond halfkoers kreeg ik toch een klopje van de hamer", bekende Lander achteraf. "Daardoor ging ik een paar keer in de fout op enkele technische stroken. Het kostte me een paar plekjes. In het laatste wedstrijdkwart kwam ik er opnieuw door, waardoor ik toch nog zesde eindigde." Met Johan Jacobs hadden we nog een Creafin-TüvSüdrenner aan de start, maar onze Zwitserse laatstejaarsbelofte zat nooit echt in de wedstrijd en finishte op een anonieme 31ste plaats.

Nieuwe zege voor Braam

In een C2-wedstrijd in het Oostenrijkse Ternitz ging de zege naar Braam Merlier. Voor de jongere broer van Tim meteen zijn derde van het seizoen. "Ik kende nochtans een slechte start", aldus Braam. "Ik schoot uit mijn klikpedaal en was meteen op achtervolgen aangewezen. Ook het gevoel in de aanvangsfase was niet super. Toch kon ik na verloop van tijd de aansluiting maken bij leider Paprstka. Na wat recuperatie kon ik hem in de tweede koershelft ook uit het wiel rijden."

Ook leuk: Seppe Rombouts werd in dezelfde wedstrijd derde, Jarno Liessens negende. In tegenstelling tot Braam, waren Seppe en Jarno wel goed vertrokken. Seppe handhaafde zich vooraan en kon zijn eigen tempo rijden om zo de derde plaats veilig te stellen. Jarno kende echter pech. "Op een schuine strook kwam er eentje voor mij ten val en die kon ik niet meer ontwijken. Zo moest ik vanuit 15de stelling terugknokken. Ik schoof nog op naar een zesde plaats, maar een slipper in de slotfase kostte me toch nog een paar plekken. Zonde van die eerste val, want er zat vandaag veel meer in..."

Foto: ©Photopresspartners
Creafin

Tuvsud

Gent Motors

Vastgoedservice

Zannata

Up

Deba

Jako

Kärcher

Roval

SH+

Sram

Sr Manolo

Tacx

Cema