Nieuwe zege Braam Merlier in Slovakije

Nieuwe zege Braam Merlier in Slovakije
21-10-2018

Braam Merlier heeft in het Slovaakse Podbrezova zijn tweede seizoenszege behaald. Braam reed zowat de hele wedstrijd in zijn eentje aan de leiding. Ook Jarno Liessens (vijfde) en Seppe Rombouts eindigden in de top tien.

"Ik reed inderdaad van start tot finish alleen voorop", glunderde Braam achteraf. "Al ben ik halverwege de wedstrijd wel eens ten val gekomen. Maar de overwinning kwam gelukkig nooit in gevaar. Integendeel, ik kon de de voorsprong van vijftien seconden stelselmatig uitbreiden tot om en bij de halve minuut. Ik ben echt blij met deze tweede zege van het seizoen. Zo kom ik opnieuw een stapje dichter richting de top vijftig, die mij startrecht geeft in de Wereldbeker."

Ook Jarno Liessens en Seppe Rombouts deden het niet onaardig. Jarno eindigde vijfde. "Na een mindere start maakte ik snel de aansluiting bij het groepje achtervolgers op Braam, maar dat heb ik iets te wild gedaan, waardoor ik af en toe aan de rekker hing, met dank aan een lange, steile trap. Toch kwam ik telkens terug en de tweede plaats zat er in. Maar in de finale bleek ik helaas niet meer de meest frisse. Ik probeerde het nog, maar kon een kleine bonus niet volhouden. Met die vijfde plaats ben ik toch wel tevreden."

Seppe werd zevende. "Vijftig minuten lang hing ik aan de rekker in het groepje met Jarno, dat voor de tweede plaats streed. Maar in de laatste tien minuten moest ik definitief de rol lossen. Het gevoel is nog niet super."

Het trio dat gisteren in Podbrezova aan de slag was, reisde inmiddels door naar Oostenrijk. Daar betwisten ze vandaag een wedstrijd in Ternil, op zoek naar nog meer kostbare UCI-punten.partners
Creafin

Tuvsud

Gent Motors

Vastgoedservice

Zannata

Up

Deba

Jako

Kärcher

Roval

SH+

Sram

Sr Manolo

Tacx

Cema